1. deň
Odchod zo Slovenska v poobedných hodinách okolo 17h-20h z nástupných miest.
2. deň
Ráno príchod do Alsaska. Návšteva historického centra starého Alsaska mestečka COLMAR, atmosféra uličiek s hrazdenými domami, štvrť "Malé Benátky", vianočné dekorácie a miestne špeciality. Perníkové mestečko: Kráľom Vianoc je francúzsky Colmar - jeho historické centrum vyzerá, akoby sa v ňom zastavil čas. Trhy sú rozdelené do šiestich častí, ktoré sa nachádzajú blízko seba, takže ich pohodlne navštívite aj počas jedného večera. Každý z nich sa špecializuje na nejaký iný zaujímavý tovar. Tie hlavné sa nachádzajú na námestí pri katedrále a majú tam najmä stánky s občerstvením. Najznámejšími pochúťkami sú pečená korenená tekvica, tekvicová polievka a nechýba ani milované francúzske víno, ktoré pripravujú na teplo, ale dostanete aj pohárik správne vychladeného nápoja. Sladkou špecialitou sú koláčiky mannele, ktoré majú podobu pečiva v tvare mužskej figúrky. V ceste sa nachádzajú hrozienka a kúsky čokolády a táto pochúťka sa jedáva k horúcej čokoláde. Na malej ploche tohto mesta sa môžete tešiť z množstva zaujímavých zimných atrakcií. Tou hlavnou je klzisko, ktoré sa nachádza priamo v obklopení historických budov, takže vďaka tomu zažijete to najzaujímavejšie korčuľovanie. Deti môžu hodiť list do obrovskej schránky, ktorá je určená pre Santu Clausa. Odchod vo večerných hodinách. Pokračujeme do neďalekého ŠTRASBURKU s najznámejšími a najkrajšími vianočnými trhmi Francúzska. Ubytovanie, nocľah.
3. deň
Po raňajkách prehliadka mesta Štrasburg, ktoré návštevníkom ponúka prekrásne historické centrum, dobré jedlo, úchvatné pamiatky, umenie a prekrásne prostredie. Má pôsobivé historické centrum s veľkolepou architektúrou a je sídlom viacerých významných európskych inštitúcií. Sídli tu Európsky parlament, Rada Európy a Európsky súd pre ľudské práva. Katedrála Notre-Dame de Strasbourg, pitoreskná štvrť "Petite France", hrazdená architektúra a slávne vianočné trhy Christkindelsmärik, vianočný strom obrích rozmerov, vôňa vareného vína, klobás a praclíkov, produkty miestneho regiónu. Ochutnajte Bredle – maslové aromatické pečivo, špeciálne vianočné karamelky alebo foie gras – husacia a kačacia pečeň. V poobedných hodinách okolo 17-18h odchod na Slovensko.
4. deň
Príchod v skorých ranných hodinách okolo 5-8h.